1. Grijă pentru viață
  2. Toate povestile
  3. De ce câinii ne fac viața mai frumoasă

De ce câinii ne fac viața mai frumoasă

„Iubitorii de animale pricep. Înțelegem că animalele de companie fac parte din familie și că au locul lor special în inimile noastre.” – Sarah Alexander-Georgeson, pacient și colaborator Life Effects/Grijă pentru viață.

Cei mai mulți dintre noi am auzit sau am constatat direct cum timpul petrecut cu animale ne poate îmbunătăți dispoziția, ne poate reduce nivelul stresului și uneori poate chiar alina durerea fizică și emoțională.

În secțiunea Grijă pentru viață, portalul digital al Teva care oferă sprijin pentru pacienți și persoane care au în îngrijire pacienți, am adunat informații și povești emoționante despre forța terapiei cu animale de companie.

Animalele ne fac oameni mai buni?

Jonathan Rottenberg este un psiholog care s-a confruntat și el cu o depresie gravă. În articolul „De ce câinii ne fac viața mai frumoasă”, vorbește despre câinele lui, Ollie:

„Ollie nu pare deranjat de adevărul urât. Poate că am fost prea deprimat să vorbesc cu oricine sau să fac orice. Dar n-am fost niciodată prea deprimat să-l țin pe Ollie în brațe.

A fost plasa mea de siguranță de bază când lucrurile păreau cu totul lipsite de speranță. Mă simțeam un pic mai bine fie și numai dacă-l mângâiam pe cap sau îl ascultam cum respiră.

Și cel mai ciudat lucru? Nu i-am dat niciodată explicații. Și totuși, am simțit că a înțeles prin ce treceam.”

Iar povestea lui Jon nu e neobișnuită.

Conform Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), animalele de companie:

  • Ne învață să avem compasiune și ne dau un sentiment de responsabilitate
  • Reduc stresul
  • Ne ajută să ne simțim mai puțin singuri
  • Ne încurajează să facem mișcare
  • Ne dau ocazia să socializăm

Alinarea durerii fizice și emoționale

„Ea era prima care mă întâmpina în fiecare dimineață, chiar lângă pat, când mă trezeam. Ea era zâmbetul când intram pe ușă după o zi lungă la serviciu și tot ea stătea întinsă lângă mine în zilele și mai lungi cu migrene. Ea era familia mea și o parte din inima mea exista doar pentru ea.” – Sarah Rathsack, pacient cu migrene și colaborator Life Effects/Grijă pentru viață.

Nu ne judecă și ne oferă dragoste necondiționată

„Ei nu trebuie să-i explic nimic. Nu trebuie să-i spun de ce sunt trează sau ce-mi trebuie. Relația noastră este binecuvântat de lipsită de complicații. Nici nu exista vinovăția că o deranjez, pentru că dormea o grămadă ziua. Așa că-mi făceam o cană de ceai, o luam pe canapea cu mine și ne uitam la televizor până mă simțeam mai bine.” – Claire Easthem, pacient și colaborator Life Effects/Grijă pentru viață

Aveți un animal de companie care v-a ajutat să vă îmbunătățiți viața? Preluați acest articol în social media și adăugați fotografiile sau povestea dumneavoastră.

Acest articol este:

Distribuie această pagină:


Te-ar putea interesa și...

Câinii - ajutor de nădejde în combaterea anxietății

Alfă mai multe

Cum poți sprijini un prieten care trece printr-o perioadă dificilă

Megan Potts
Alfă mai multe

Animalele de companie în combaterea depresiei

Jonathan Rottenberg
Alfă mai multe