Jonathan Rottenberg

Jonathan Rottenberg

Jonathan Rottenberg este profesor de psihologie la University of South Florida, fiind directorul Laboratorului de dispoziție și stări emoționale.

  • Locație: Florida

Introducere

Cercetările efectuate de Jon Rottenberg se concentrează în principal pe funcționarea emoțională în depresie. Activitatea sa de cercetare a fost finanțată de National Institutes of Health, iar lucrările sale au fost prezentate pe larg în publicațiile Scientific American, The New York Times, The Wall Street Journal, The Economist și Time. Rottenberg locuiește în Tampa, Florida. Este autorul cărții The Depths: The Evolutionary Origins of the Depression Epidemic.În 2015, a înființat Depression Army, o campanie internațională pe rețelele de socializare menită să schimbe percepția cu privire la depresie.

Scurt istoric al afecțiunii de care suferă


Am cunoscut depresia în multe feluri. M-am confruntat cu episoade severe și cronice de depresie timp de mai mulți ani la începutul anilor 90. Ca răspuns la această experiență profundă, mi-am concentrat cercetările pe studiul depresiei, am obținut diploma de doctorat în psihologie în 2003 și m-am alăturat corpului profesoral la University of South Florida. În ultimul timp, am continuat să susțin persoanele care se confruntă cu depresie, prin înființarea unei mișcări denumite Depression Army în 2015.


Articol scris de Jonathan Rottenberg

Animalele de companie în combaterea depresiei

Jonathan Rottenberg
Alfă mai multe

Cum să ajuți pe cineva drag atunci când depresia devine criză

Jonathan Rottenberg
Alfă mai multe

Putem învăţa din experienţa depresiei?

Jonathan Rottenberg
Alfă mai multe

7 mituri despre depresie

Jonathan Rottenberg
Alfă mai multe