Terry Matlen

Terry Matlen

Terry Matlen este psihoterapeut, autoare, consultant și instructor specializat pentru adulți cu ADHD, în special femei cu ADHD.

  • Trăiesc cu această afecțiune de: 54 Ani
  • Locație: Detroit, Michigan

Introducere

Este autoarea cărții premiate “The Queen of Distraction,” și a cărții “Survival Tips for Women with AD/HD.” De asemenea, a înființat ADD Consults, care reprezintă resurse online pentru adulții cu ADHD din întreaga lume, precum și Queens of Distraction, un program de coaching online pentru femeile cu ADHD. A oferit interviuri și a fost citată pe larg în publicații precum NPR, The Wall Street Journal, Time Magazine, US News and World Report, Newsday, și multe altele.

Scurt istoric al afecțiunii de care suferă


„Ca mulți alți adulți care află de diagnosticul lor de ADHD după diagnosticarea propriului copil, și eu am aflat că am ADHD în timp ce căutam sprijin pentru fiica mea care fusese diagnosticată cu ADHD (și alte nevoi speciale) la vârsta de numai patru ani, atunci când eu aveam în jur de 40 de ani. În tinerețe eram dezorganizată, mă simțeam copleșită, distrasă și incapabilă să finalizez proiectele – cu toate acestea, am reușit să am două diplome de facultate! Deci cum să sufăr de ADHD? Citind puținele cărți disponibile pe acest subiect la începutul anilor ’90, într-un final am fost convinsă că este momentul să fiu evaluată. Până la acel moment, eram deja complet epuizată, crescând doi copii mici și foarte activi (la acel moment, viața mea era destul de haotică). După diagnosticare, am avut un moment de bruscă realizare.

 Apoi, totul s-a aranjat. Cu tratament adecvat, sprijin și înțelegerea modului în care funcționează creierul meu, viața mea a suferit o îmbunătățire majoră, astfel încât am ales un nou drum în viață: am fost foarte hotărâtă să ajut alte persoane cu ADHD să-și găsească calea către o viață mai fericită și mai productivă, îndrumându-le pe parcursul propriei lor călătorii. Am înființat un cabinet privat de psihoterapie care, mai târziu, s-a transformat în oferirea sprijinului online prin intermediul website-urilor mele www.ADDconsults.com și www.QueensOfDistraction.com, am făcut voluntariat pentru mari organizații pentru pacienții cu ADHD, am început să vorbesc la conferințele național/internaționale ale acestora, am scris sute de articole și am publicat două cărți despre femeile cu ADHD. Sunt extraordinar de fericită și mulțumită pentru că acum înțeleg cum funcționează creierul meu și cum îmi pot gestiona simptomele de ADHD.”


Articol scris de Terry Matlen

Atingerea obiectivelor atunci când suferi de ADHD

Terry Matlen
Alfă mai multe

ADHD și înaintarea în vârstă

Terry Matlen
Alfă mai multe