Marc Lawrence

Marc Lawrence

Marc a fost nevoit să devină aparținător cu normă întreagă atunci când soția lui a suferit un accident vascular cerebral, la vârsta de 49 de ani.

  • Locatie: New York, USA

Despre Marc

În timp ce Marc căuta resurse relevante online, a descoperit că nu există destule materiale utile pentru aparținătorii bărbați, și așa a început propriul blog, CaringforaSpouse.com.

„Marc Lawrence” este un pseudonim, astfel încât să poată proteja confidențialitatea familiei sale, oferind în același timp o viziune sinceră și aprofundată asupra îngrijirii dintr-o perspectivă masculină. Articolele sale pot fi citite și pe Twitter sau Facebook.

Începuturile mele în rolul de aparținător

În februarie 2017, soția mea (căreia îi voi spune „J” în acest articol) a suferit un accident vascular cerebral foarte grav. Acest tip de AVC are, de obicei, o rată de supraviețuire foarte scăzută, dar J a supraviețuit datorită locului în care se afla și a reacției rapide a celor din jur.

A fost nevoie de aproape șase luni pentru a afla amploarea completă a sechelelor. Vestea bună a fost că facultățile ei mintale au rămas în mare parte intacte și nu a existat nicio paralizie permanentă. Vestea proastă a fost că a rămas cu sechele motorii si de vorbire.

Înainte de accidentul vascular cerebral, J era imaginea unei persoane „sănătoase” și nu prezenta niciun semn de avertizare. Eu și fiica noastră de 9 ani am fost prinși complet nepregătiți. Fiind cu zece ani mai în vârstă decât J, am avut ceva experiență în îngrijirea părinților mei pe măsură ce aceștia înaintau în vârstă.

Cu toate acestea, cei peste 30 de ani în care am lucrat pentru companii din domeniul tehnologiei nu m-au putut pregăti cu nimic pentru provocările care aveau sa urmeze.

Acum sper să pot ajuta, la rândul meu, comunitatea aparținătorilor - atât bărbați, cât și femei - împărtășind din experiențele mele.


Articol scris de Marc Lawrence

Stressed caregiver looks out of window as he considers all that lies ahead for him that day with his loved one and daughter

Teamă, oboseală, eșec: principalele 3 griji ale aparținătorilor

Marc Lawrence
Alfă mai multe