Asigurarea calității medicamentelor Teva și protejarea pacienților

Faceți cunoștință cu Gardianul

Faceți cunoștință cu Ed Kinkler. În calitate de Senior Manager al departamentului Logistică și Securitate a Produselor din cadrul Teva SUA, rolul lui Ed este de a se asigura că medicamentele Teva sunt depozitate și transportate în condiții de siguranță. El duce o luptă permanentă cu infractorii care doresc să-și însușească aceste produse extrem de valoroase.

Livrăm în fiecare an medicamente în valoare de milioane de dolari. Rolul meu este de a mă asigura că acestea ajung la pacienții care au nevoie de ele fără să ajungă pe mâini greșite. De foarte mult timp nu am mai avut o problemă majoră și ne dorim să rămână așa.

Meet the Guardian

Rolul meu este de a proteja pacienții având grijă de calitatea medicamentelor noastre. Cel mai mic semn de încălcare a securității de manipulare a mărfii, poate duce la respingerea întregului transport.

Există semnale de alarmă pentru anumite locații și rute și, drept urmare, suntem deosebit de atenți. Acestea sunt locurile în care știm că grupurile organizate vizează transporturile noastre de medicamente. Există părți ale lumii în care trebuie să trimitem camioane sub escortă pentru a ne asigura că șoferii și încărcătura lor ajung în siguranță.

Meet the Guardian

Unele țări pot fi foarte periculoase. Un transportator mi-a spus că pentru el este un an bun dacă are doar șapte camioane deturnate. Nu este chiar așa de rău în SUA, deși cel mai mare furt din toate timpurile din industria farmaceutică a fost în Connecticut, atunci când depozitul unei firme a fost spart și s-au furat stocuri în valoare de aproape 80 milioane de dolari. În aceeași perioadă, alte companii din SUA s-au confruntat, de asemenea, cu furturi de aproximativ 8 milioane de dolari și care au fost urmate de furturi în timpul transportului în valoare de peste 70 milioane de dolari.

Meet the Guardian

Lucrurile s-au schimbat mult. Am fost implicat în crearea unui nou sistem de audit pentru a îmbunătăți nivelul de securitate a produsului în lanțul de aprovizionare. Era un standard destul de utilizat în industrie ca un șofer să vină cu camionul, să semneze niște documente și să fie trimis cu urări de bine și speranța că va ajunge la destinație. Drept urmare, Începând cu 2010, companiile farmaceutice și-au schimbat procedurile ca răspuns la numărul de amenințări și incidente care se petreceau în domeniu.

Avem proceduri stricte pentru a menține șoferii și transportul în siguranță. Feedback-ul de la transportatorii noștri ne arată că Teva are unele dintre cele mai înalte standarde de securitate. Ne desfășurăm activitatea cu echipe de șoferi și avem o urmărire continuă a transporturilor și ținem legătura permanent cu șoferii, astfel încât să știm în orice moment unde sunt pe traseu.

Putem răspunde la un incident aproape instantaneu. În cazul unei urgențe care implică un șofer sau medicamentele noastre, avem un Centru de operațiuni de securitate globală care funcționează non-stop, conectată cu o companie de analiză, care are acces imediat la forțele de aplicare a legii din SUA, Canada și alte țări. Compania are acces la camere de supraveghere, sisteme de urmărire, date mobile prin telefon și surse de informații partajate.

Securitatea nu se referă doar la produsul din camion. Multe medicamente sunt expediate la nivel mondial și avem persoane care supraveghează transporturile terestre. În cazul în care documentele conțin o eroare, luăm măsuri.

Uneori, rolul meu pare să implice doar porți, protecții și camere. Atunci când transporturile ajung la depozitele noastre, unele produse trebuie păstrate în spații și zone cu acces restricționat. De asemenea, ne asigurăm că se efectuează verificarea istoricului personalului, având în vedere numărul de persoane implicate adesea în lanțul de aprovizionare.

Am lucrat în Corpul de Pușcași Marini din SUA și 21 de ani ca ofițer de poliție. M-am implicat în lanțul logistic al produselor farmaceutice și în securitatea produselor atunci când m-am alăturat companiei Teva, în urmă cu zece ani. Înainte, am lucrat la asigurarea securității metalelor prețioase, cum ar fi rodiumul, platina și paladiul, care sunt expediate prin Mexic.

Fiecare persoană din lanțul de aprovizionare are o responsabilitate civică. În definitiv, transportăm medicamente, iar șoferii trebuie să fie conștienți de acest lucru și să conducă prudent. De asemenea, ne facem datoria, făcând lanțul de aprovizionare cât mai sigur pentru toate părțile implicate.

O nouă provocare cu care ne confruntăm este apariția tehnologiei 5G. Deși vom avea o mulțime de noi capacități, va fi la fel și pentru infractori. Securitatea va trebui să țină pasul cu noua tehnologie pentru a proteja rețeaua, dar am demonstrat că suntem cu un pas înainte și știm cum să ne protejăm medicamentele.

Distribuie: