Progresul impactului social și mai mult decât atât

În cadrul Teva, ne străduim să îmbunătățim viețile pacienților noștri și să ne depășim limitele în ceea ce privește medicamentele pentru a crea o lume mai sănătoasă. Am luat legătura cu Amalia Adler-Waxman, vicepreședinte pentru impact și responsabilitate socială, pentru a afla mai multe despre Raportul privind  impactul social și modul în care Teva face diferența.

Amalia_Adler_WaxmanÎ. Ce înseamnă impactul social pentru Teva?
R. În calitate de companie în domeniul medical, Teva are oportunitatea și responsabilitatea de a influența sănătatea din întreaga lume și de a ajuta la abordarea provocărilor sociale și de mediu importante. 

Strategia Teva privind impactul social este construită pe doi piloni—contribuția la comunități sănătoase și conducerea unei afaceri responsabile. Implicarea noastră în crearea de comunități sănătoase înseamnă creșterea accesului la medicamente, dezvoltarea de tratamente specializate, sprijinirea pacienților de-a lungul parcursului lor medical și abordarea problemelor de sănătate la nivel global. Eforturile noastre de a conduce o afacere responsabilă includ susținerea unei culturi solide a conformității, a eticii și a transparenței, sprijinirea angajaților noștri, protejarea mediului, promovarea siguranței pacienților și menținerea unui lanț de aprovizionare responsabil. 

Î. Cum evoluează acest lucru de-a lungul anilor?
R. Angajamentul nostru față de pacienți și îmbunătățirea sănătății au fost elementele centrale pentru Teva, de când ne-am înființat în urmă cu 118 ani. Drumul către abordarea noastră actuală privind impactul social a început în 2016, când ne-am stabilit domeniile de interes. În 2017, am analizat nevoile globale de sănătate și de dezvoltare. De acolo, ne-am aliniat în ceea ce privește pilonii, activitățile și eforturile noastre privind impactul social pentru a-i susține și a susține viziunea noastră pentru un impact de durată. 

În același an, am discutat cu pacienți și cu lideri din domeniul medical și am identificat o problemă de sănătate globală care nu este bine înțeleasă—afecțiunile cronice multiple (multiple chronic conditions, MCC) - atunci când o persoană prezintă două sau mai multe afecțiuni cronice. MCC sunt legate în mod inerent de activitatea noastră, deoarece fabricăm numeroase medicamente pentru tratarea afecțiunilor cronice sau a bolilor netransmisibile (NCD). Am decis să ne concentrăm asupra MCC în eforturile noastre privind impactul social și, prin realizarea de parteneriate între sectoare, contribuim la reducerea impactului MCC și colaborăm cu liderii din domeniul sănătății și organizațiile pacienților pentru a identifica soluții.

Î. Ce este nou și interesant în raportul din acest an? 
R. Avem atât de multe lucruri de anunțat. Este greu de ales. 

Conformitatea și etica reprezintă esența a tot ceea ce facem. Anul trecut am instruit peste 16.500 de angajați abordând 10 teme de comportament etic cu o rată de finalizare de 98%.


În 2018, eforturile noastre de a îmbunătăți accesul pacienților la medicamente au fost variate și la scară largă. Au fost aprobate peste 900 de medicamente generice și 35 de medicamente specializate. Suntem mândri că am donat medicamente în valoare de peste 380 milioane de dolari pacienților din întreaga lume și am furnizat 220.000 cutii de antibiotice și 1,5 milioane cutii de vitamina B6 pentru pacienții cu tuberculoză. Am elaborat, de asemenea, Poziția Teva privind accesul la medicamente, consolidând angajamentul de a ajunge la mai mulți pacienți cu medicamentele noastre de calitate. 

Progresul nostru în domeniul sustenabilității mediului înconjurător și al transparenței a fost recunoscut de organizațiile ecologice non-profit. Teva a primit un punctaj maxim din partea CDP (Carbon Disclosure Project) pentru transparența privind reducerea impactului asupra mediului. De exemplu, am redus emisiile de gaze cu efect de seră cu 23% față de 2012.

Î. Care este lucrul cu care vă mândriți cel mai mult în 2018?
R. Parteneriatul și aducerea laolaltă a liderilor de opinie din partea organizațiilor de sănătate și a pacienților, guvernelor și industriilor din domeniul sănătății și IT pentru a discuta despre afecțiunile cronice multiple. Acesta este un domeniu în care simt cu adevărat că avansăm cu dezbaterile. Am găzduit un Eveniment dedicat bolilor netransmisibile în cadrul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite din luna septembrie, în parteneriat cu Intel și International Alliance of Patients, organizații care au reunit peste 80 de cadre de conducere din mai multe sectoare pentru a discuta cum putem îmbunătăți viețile celor care suferă de afecțiuni cronice multiple.

Și ne menținem ritmul. În luna mai a acestui an, am adus laolaltă experți în domeniul sănătății publice la cea de-a 72-a Reuniune a Organizației Mondiale a Sănătății din Geneva, Elveția, pentru a discuta despre instrumentele și resursele pentru pacienții cu afecțiuni cronice multiple. Sperăm să avansăm în înțelegerea acestui subiect.

Î. Ce vă entuziasmează pentru viitor?
R. Sunt extrem de entuziasmată că Teva continuă să sprijine pacienții prin dezvoltarea unor noi opțiuni de tratament, ajungem la mai mulți pacienți cu medicamentele noastre, sprijinim pacienții pe parcursul traseului lor medical și contribuim la sănătatea lor generală. Si, mai mult decât atât, sunt entuziasmată de rolul pe care Teva îl poate juca în abordarea problemelor de sănătate globale prin parteneriate unice. 

De asemenea, vom anunța noi obiective de mediu în lunile următoare. Aștept cu nerăbdare să le împărtășesc pe cele care au contribuit la progresul în acest domeniu, deoarece știm că o planetă sănătoasă este esențială pentru sănătatea pacienților și a comunităților noastre.

Pentru mai multe informații despre eforturile Teva privind impactul social, vizitați Raportul privind impactul social 2018.

Distribuie: