În Canada, farmaciștii se conectează cu aparținătorii pacienților

Construim punți: Noul program farmaceutic din Canada se conectează cu aparținătorii pacienților

În prezent, peste opt milioane de persoane oferă servicii de îngrijire unui membru al familiei sau unui prieten. Conform Chestionarului canadian privind activitatea aparținătorilor pacienților (mai 2018), 69% dintre acestia au afirmat că acest lucru a avut impact asupra stării lor de sănătate emoțională, în timp ce peste jumătate au declarat că le-a afectat sănătatea fizică 01.

Poate chiar mai îngrijorătoare este percepția privind lipsa rețelelor de sprijin. Din aceasta categorie, o treime simt că nu sunt sprijiniți sau ascultați de farmaciști, iar un sfert sunt nesiguri cu privire la programul de tratament sau starea persoanei pe care o îngrijesc 02.

Pentru a răspunde la această nevoie vitală, Teva Canada și Huddol - A People Empowerment Platform (o rețea online de sprijin și asistență profesională pentru aparținători), s-au reunit pentru a crea o nouă inițiativă care are ca scop evidențierea și consolidarea relației dintre aparținător și farmacist.

În iunie 2018, a fost lansat în Quebec un program-pilot de șase luni cu intenția de a instrui online farmaciștii și de a oferi un pachet de informații pentru aparținătorii pacienților.

„Povara activității de îngrijire este copleșitoare și, dacă nu vedeți lumina de la capătul tunelului, poate deveni foarte stresantă”, explică Lucy Barylak, aparținător și asistent social.

HUDDOL a efectuat un sondaj de cercetare de piață cu 300 de aparținători din Canada pentru a evalua experiența interacțiunii cu farmaciștii. Rezultatele au arătat că puțin peste jumătate dintre respondenți au spus că farmacistul știa că ei erau aparținători și că 73% dintre respondenți au dezvăluit faptul că farmacistul nu i-a întrebat niciodată sau doar rareori i-a întrebat despre rolul lor ca aparținător 03.

Evidențierea problemei

„Prea des aparținătorii rămân neobservați pe măsură ce își fac drum prin sistemul de sănătate. Aceștia joacă un rol atât de important în apărarea intereselor pacienților, medierea și coordonarea activității de îngrijire, deoarece interacționează cu profesioniști din domeniul sănătății. Unul dintre pilonii importanți ai acestei activități este farmacistul”, a afirmat David Boughner, Director Executiv Comercial al companiei Teva Canada.

Mark Stolow, CEO HUDDOL, explică faptul că a existat o creștere a cercetării în jurul rolului aparținătorilor. Deși este foarte important să înțelegeți experiența aparținătorilor și a farmaciștilor, accentul acestui program este de a facilita soluții proactive și tangibile.

„Înțelegând experiența aparținătorilor în farmacie, materialele educaționale destinate aparținătorilor susțin experiența aparținătorilor în comunitate și în cadrul sistemului de sănătate. Toate acestea contribuie la rezultate mai bune privind sănătatea”, spune Stolow.

Materialele educaționale pentru aparținători

Materialele educaționale sunt concepute să optimizeze experiența în farmacie, să conecteze aparținătorii la rețelele de susținere, pentru a-i ajuta pe aceștia să se auto-identifice și să își recunoască propriile nevoi, ajută farmaciștii să se angajeze în relația cu aparținătorii și să construiască punți între cele două.

Teva Canada și HUDDOL conduc proiectul pilot în limba franceză. Lori Mann, Director asociat pentru comunicări de marketing, explică faptul că erau dornici să limiteze proiectul pilot la o anumită regiune din Quebec, în timp ce este testat. Primele trei luni se axează pe faptul că farmaciștii cunosc programul educațional și finalizează cursul, astfel încât aceștia să fie instruiți înainte de a distribui pachetul aparținătorilor. Instruirea online implică trei module: Viața în calitate de aparținător, aparținătorilor și farmaciștii și susținerea aparținătorilor.

A doua fază a programului-pilot va implica o campanie publicitară digitală desfășurată pentru a crește profilul farmaciilor participante. Pagina web a aparținătorilor Teva Canada conține fișiere PDF care se pot descărca și înregistrări video ale aparținătorilor, un link către pagina web HUDDOL și o hartă pe care aparținătorii o pot consulta pentru a găsi o farmacie care a fost instruită să îi susțină. Pachetul pentru aparținători va fi înmânat aparținătorilor de către echipele farmaciei care a finalizat cursul online.

Printre elementele din kitul de îngrijire se află o broșură pentru a ajuta aparținătorii să navigheze în sistemul de sănătate mai eficient și mai ușor, resurse utile de asistență comunitară, informații despre HUDDOL, precum și informații legale privind un mandatar pentru pacient. Include, de asemenea, o listă de verificare pe care îngrijitorul trebuie să o folosească la pregătirea pentru o întâlnire cu farmacistul.

Scopul este de a susține aparținătorii în procesul de luare a deciziilor, când să solicite ajutor, cum să știe dacă există o problemă semnificativă cu privire la tratament, să înțeleagă boala și tratamentele disponibile și să consolideze ideea de aliați în îngrijirea medicală.

Sincronizare

Lori Mann explică faptul că Teva Canada colaborează frecvent în cadrul inițiativelor cu experți de top în domeniul lor. „Întotdeauna ne asigurăm că redactorii și consultanții noștri sunt unii dintre cei mai buni experți din spațiul respectiv. Așadar, în activitatea de îngrijire și bunăstare generală i-am identificat pe Mark Stolow și HUDDOL.”

HUDDOL este prima rețea bilingvă de socializare și resurse online din Canada dedicată asistării aparținătorilor pentru conectarea reciprocă și a furnizorilor de servicii de îngrijire a sănătății instruiți pentru a-i ajuta. HUDDOL a manifestat un mare interes să se înscrie în acest program inovator. Stolow spune: „A fost interesant să vedem o companie care a fost pregătită să-și asume o poziție proactivă față de aparținători și o prioritate pentru noi să fim implicați în Teva Canada și să îi sprijinim în acest proces.”


  1. Back to contents.

    Raportul canadian privind activitatea aparținătorilor – un sondaj realizat de firma de cercetare de piață independentă Edelman Intelligence în numele Teva Canada

  2. Back to contents.

    Raportul canadian Teva privind activitatea aparținătorilor – vezi nota 1

  3. Back to contents.

    Pe baza raportului de cercetare de piață HUDDOL

Distribuie: