1. Grijă pentru viață
  2. Toate povestile
  3. Sportul în pofida migrenei cronice

Sportul în pofida migrenei cronice

Descoperă cum Danielle Newport Fancher își menține rutina de activitate fizică în pofida migrenei cronice de care suferă.

Întotdeauna m-am considerat o sportivă competitivă. Aproape toată viața am participat la turnee de tenis în toată țara. Am jucat și în echipa de tenis a facultății.

Ani la rând, exercițiile fizice și concursurile au jucat un rol important în viața mea – au avut o contribuție imensă la modelarea identității mele.

Astăzi, din cauza migrenei cronice, nu mai pot fi sportiva care eram. Ori de câte ori fac orice exercițiu de intensitate moderată, migrena se declanșează. Din acest motiv, zac în pat zile întregi, chiar și după ce am făcut doar ceva simplu, de exemplu câteva sărituri.

Ultima dată am alergat acum vreo trei ani. Îmi amintesc foarte clar. Deși primele minute de alergare de-a lungul râului East River din New York City mi-au plăcut, migrena mi-a amintit imediat că nu mai pot face astfel de lucruri. Migrena a lovit în câteva minute și m-a făcut să zac în pat două zile.

Pentru a rămâne cât mai activă posibil în timp ce am grijă de „creierul meu cu migrenă”, m-am văzut obligată să caut soluții și compromisuri.

Iată câteva exerciții compatibile cu migrena pe care le practic pentru a-mi menține forma fizică și sănătatea.

1. Yoga

Yoga nu necesită efort intens, așa că pot face exerciții fără să mă forțez prea mult.

Îmi place mai ales hot yoga. Cursul la care merg se ține într-o cameră călduroasă, întunecată, fără oglinzi, și cu lumânări fără parfum împrăștiate peste tot. Îmi place că mă simt de parcă aș fi singura persoană din cameră. Încăperea încălzită mă face să simt că transpir și elimin toate toxinele din corp, deși nu fac o rundă intensă de cardio.

De asemenea, este important să menționez că instructorul ne pune muzică rap în timpul ședinței de yoga. Deși volumul poate fi prea mare pentru alte persoane care suferă de migrenă cronică, mie îmi place acest element adăugat la practica yoga – este distractiv.

Trebuie să am grijă să nu stau cu capul în jos sau în poziții răsturnate, care îmi pot declanșa migrena. Pentru a evita aceste poziții, stau în poziția copilului sau iau o gură de apă.

2. Pilates pe reformer

Celălalt exercițiu pe care îl fac este pilates pe reformer. Reformerul este un aparat cu scripeți care opun rezistență la mișcările mele. Deși uneori îmi plac cursurile de pilates pe saltea, exercițiile cu reformerul îmi oferă cel mai bun antrenament.

Cursurile se desfășoară lent și nu trebuie să fac prea multe exerciții succesive de stat în picioare și așezare. Simt cum mușchii îmi devin mai puternici cu fiecare mișcare. Chiar mai bine, unele exerciții îmi permit să mă întind pe reformer o parte din timp. Acest lucru este benefic pentru creierul meu îngreunat de migrenă.

3. Merg pe jos peste tot

Locuiesc într-un oraș mare, așa că principala mea metodă de transport este mersul pe jos. Aceasta înseamnă în fiecare dimineață și seară merg la și de la serviciu câte 20 de minute. De asemenea, merg pe jos la prânz, la ședințele de la serviciu și la activitățile mele de după serviciu, așa că merg cel puțin o oră pe zi.

Mersul pe jos este cea mai ușoară cale de a face exerciții fizice (și de a ajunge unde am treabă) fără a declanșa vreo durere suplimentară.

4. Tenis ușor

Deși mi-ar plăcea să particip din nou la concursuri de tenis, nu se mai poate. Așa că, atunci când este posibil, încerc să-mi fac timp pentru meciuri de dublu ocazionale cu prietenii.

În aceste cazuri, petrecem mai mult timp exersându-ne loviturile în loc să concurăm. Și, dacă se instalează migrena, pot să mă retrag devreme fără probleme.

5. Mă mențin activă cât mai mult posibil

Încerc să iau decizii care mă fac puțin mai activă ori de câte ori este posibil. De exemplu, de multe ori urc pe scări în loc să iau liftul sau scara rulantă. Mă ajută faptul că locuiesc la bloc și nu am de ales decât să urc multe etaje de fiecare dată când vin acasă.

În timpul zilei de lucru, încerc să stau în picioare la întâlniri și îmi folosesc biroul vertical. Fiecare lucru mic ajută.

Partea bună

Deși îmi este dor de persoana atletică și competitivă care eram, sper că migrenele se vor diminua cândva ca frecvență și severitate. Visul meu este să revin pe terenul de tenis și să particip din nou la turnee.

Între timp, exercițiile de mică intensitate reprezintă cea mai bună soluție pentru mine.


Notă: informațiile prezentate au exclusiv scop informațional și nu reprezintă sfaturi specifice pentru gestionarea simptomelor de migrenă sau începerea unui nou regim de exerciții fizice în nicio afecțiune medicală. Consultați un profesionist care poate aplica cele mai bune practici și resursele adecvate situației dvs.

NPS-RO-00384-12-23

Acest articol este:

Distribuie această pagină:


Te-ar putea interesa și...

Cum să discuți cu partenerul despre migrenă

Alfă mai multe

Viața profesională și migrena

Daisy Swaffer
Alfă mai multe

Migrena și supraîncărcarea senzorială

Alfă mai multe