1. Grijă pentru viață
  2. Toate povestile
  3. TOP 4 moduri eficiente de a îngriji o persoană în timpul izolării

TOP 4 moduri eficiente de a îngriji o persoană în timpul izolării

Situațiile deosebite necesită măsuri speciale. Citiți 4 modalități de adaptare la viața în izolare socială oferite de Marc Lawrence, care o are în îngrijire pe soția sa

Am scris de curând un articol pe blog în care arătam ce încerc să fac ca să rămân cu picioarele pe pământ și "normal" în această perioadă de nesiguranță și criză. După încă vreo câteva săptămâni de distanțare socială, am mai adăugat câteva activități noi la "trusa pentru sănătate mentală".

Faceți pauze ca să evitați epuizarea nervoasă

Nu subestimați efectul pe care-l poate avea o perioadă prelungită de stres intens asupra capacității de a gândi limpede și de a rămâne în siguranță. Când ai pe cineva în îngrijire, înseamnă că nu ai grijă doar de tine, așa că trebuie să fii și mai prudent. De exemplu, săptămâna trecută fierbeam cartofi și am plecat, am fost distras de altceva și… în fine, ăsta a fost rezultatul:

Sigur, toți facem greșeli, dar prețul acestei greșeli — dacă incidentul ar fi scăpat de sub control — ar fi fost mai mare acum decât în vremurile "normale". Mi-am pus în pericol familia, pe mine și casa. Ca să nu mai vorbim despre cartofii care miroseau îngrozitor și erau de nemâncat!

(Mă bucur să spun că oala și-a revenit complet, deși buretele folosit la spălat s-a pensionat definitiv.)

Acum, mai mult ca oricând, ca oameni care avem bolnavi în grijă, trebuie să găsim căi să ne odihnim, să ne relaxăm și să ne refacem stocul de energie. Mi se pare deosebit de dificil, pentru că abia când am câteva minute pentru mine, mă lovește cu adevărat intensitatea acestei crize mondiale. Când sunt ocupat, nu mă gândesc așa de mult la ea.

Acum e momentul să descoperiți noi activități interesante

De câte ori în viață nu v-ați dorit să fi avut timp să vă ocupați de vreo pasiune ascunsă?
"Poate că o scriu o piesă de teatru sau un roman!"
"Poate că o să mă apuc de pictat sau o să învăț să cânt la pian!"
"Totdeauna mi-am dorit să învăț istoria egipteană antică!"
Și așa mai departe.


Acum este momentul să faceți unul dintre lucrurile astea. Nu vă creați așteptări prea mari, găsiți doar ceva în care să vă puteți cufunda și dați-i drumul. Indiferent de ce alegeți, vă rog să vă asigurați că ați ales o activitate care să vă țină în siguranță — nu vă apucați de escaladă și nu vă cumpărați un set de pirogravură. Nu e momentul să aveți accidente.


Pe internet există un adevărat tezaur de cursuri (multe sunt acum gratuite), precum și resurse ale bibliotecilor care pot fi accesate online. Nu vă simțiți vinovați — profitați și îndepărtați-vă de știri, de virus și de stres preț de 30 de minute. Eu fac cursuri care să mă ajute să fac în așa fel încât textele mele să ajungă la mai multă lume și să folosesc reclamele ca să ajut unele dintre afacerile mici din zona mea să rămână pe linia de plutire.

Încearcă să te menții activ

Toată lumea îmi spune să fac mișcare ca să scap de stres. Nu sunt o persoană deosebit de activă, deși îmi place să joc tenis și golf, ceea ce, din păcate, din cauza măsurilor de distanțare socială, nu este posibil acum. Măsurile în vigoare care impun statul acasă în zona mea din Statele Unite nu au avut decât un impact minim asupra stilului meu de viață. Însă soția mea nu s-a mai putut duce la ședințele ei de terapie fizică și în ultimele trei săptămâni nici terapeutul care venea acasă nu a mai putut ajunge.

Este o problemă serioasă, a cărei rezolvare nu se întrevede.

Așa încât săptămâna trecută am cumpărat același tip de bicicletă orizontală pe care o folosea la clinică. Nu a fost ieftină, nici ușor de montat, dar acum pot să mă asigur că face un pic de mișcare aerobică și, cine știe, poate că o să fac și eu! Momentele deosebite impun măsuri speciale, așa încât, atunci când sănătatea soției mele a fost în pericol, cheltuiala (și un pic de efort suplimentar) a fost categoric justificată de potențialul beneficiu.

Explorează noi forme de social media

Dacă ai 40 de ani sau mai mult, e foarte probabil să fii mai familiarizat cu Facebook și Twitter ca porți de intrare în social media. Din păcate, ambele sunt copleșite de știri despre pandemia globală, știri politice și altele.

Datorită fiicei mele în vârstă de 12 ani, am descoperit lumea social media "alternativă", unde, așa cum se întâmplă și dincolo de curcubeu, chiar zboară sturzii! YouTube oferă nenumărate (și chiar vreau să spun că e imposibil să le numeri!) ore de spectacol. Înregistrări video pe care în trecut m-aș fi simțit vinovat să le privesc, spunându-mi "de ce-mi pierd timpul cu așa ceva?" sau aș fi certat-o pe fiica mea dacă aș fi văzut-o uitându-se la ele: "o să-ți distrugi creierul", dar care acum îmi fac o plăcere enormă.

Vă recomand din toată inima să vă găsiți un ghid care să vă ajute să navigați prin acest tărâm social media — preferabil un adolescent sau un preadolescent care să vă ajute să vă puteți bucura de creativitatea și energia uluitoare pe care vi le poate oferi YouTube.

Instagram și TikTok intimidează ceva mai puțin, deși nu sunt mai puțin copleșitoare fără un ghid. În aceste lumi, te poți înconjura de oameni pe care-i admiri, care te înviorează și-ți ridică moralul, care te fac să râzi și care-ți aduc aminte că lumea e încă plină de creativitate, grijă și umor.

Fiica mea s-a săturat să mă tot audă spunând ce uluit sunt de talentul câte cuiva și ce nebunii sunt dispuși oamenii să facă doar ca să devină cunoscuți pe unul dintre aceste canale. Aspectul de spectacol, împreună cu o componentă educațională semnificativă, fac acest tip de univers social media locul meu favorit de evadare în timpul distanțării sociale.

Stați departe și rămâneți în siguranță!

NPS-RO-00285

Acest articol este:

Distribuie această pagină:


Te-ar putea interesa și...

Young caregiver struggling with his emotions as responsibilities pile up

Confruntarea cu furia și incertitudinea ca tânăr aparținător

Dan Harding
Alfă mai multe

TOP 7 sfaturi de călătorie atunci cand ai în grijă un pacient

Alfă mai multe