„Am petrecut o mare parte din cariera mea ajutând companiile să devină mai sigure și mai sustenabile din punct de vedere ecologic”

Faceți cunoștință cu Protectorul

Faceți cunoștință cu Ann Lee-Jeffs, Director Teva pentru mediu și managementul produselor. Misiunea lui Ann este una dificilă – asigurarea faptului că procesul de aprovizionare cu medicamente în lume are un impact pozitiv atât asupra oamenilor, cât și asupra planetei.

Peste 700.000 de persoane mor anual, deoarece microbii devin rezistenți la medicamentele concepute pentru a-i distruge01 Este o statistică înfricoșătoare și se estimează că numărul va crește semnificativ dacă nu ne unim eforturile pentru a găsi noi soluții. Una dintre modalitățile în care industria farmaceutică poate ajuta la rezolvarea acestei probleme este reducerea cantității de deșeuri antimicrobiene care ajung în mediul înconjurător. Aici intervin eu. 

Meet the ProtectorImpactul produselor farmaceutice în mediul înconjurător (PiE) este o problemă globală și una pe care o urmărim îndeaproape. Monitorizăm continuu progresul în raport cu un set de standarde globale și luăm măsuri pentru a reduce efectul pe care îl pot avea produsele farmaceutice în mediul înconjurător. De exemplu, un domeniu important vizat de noi este modul în care gestionăm antibioticele. Până la sfârșitul anului 2019, am evaluat 85% dintre antibioticele produse în fabricile noastre și am implementat practici suplimentare pentru a controla și minimiza eliberarea de antibiotice în mediul înconjurător.

Am petrecut o mare parte din cariera mea ajutând companiile să devină mai sigure și mai sustenabile din punct de vedere ecologic. În cadrul Teva, acest lucru include modalități de a utiliza mai multe materiale ecologice pentru a crea produse, asigurându-ne că angajații au informațiile necesare pentru a rămâne în siguranță și că atunci când eliminăm materialele, acestea nu provoacă daune.

I’ve spent much of my career helping companies become healthier, safer and more environmentally sustainable

Mă pasionează biochimia ecologică. Aceasta înseamnă proiectarea de procese și produse care reduc sau care în mod ideal nu conțin materiale periculoase pentru viața noastră. Am absolvit Facultatea de Inginerie chimică, unde am învățat cum să utilizez chimia într-un mod mai eficient. Apoi, am obținut o diplomă în ingineria mediului, în urma unor cursuri care m-au învățat cum să reduc și să gestionez poluarea din centrele de producție. Acest loc de muncă la Teva îmi dă ocazia să aplic toate aceste cunoștințe și experiențe acumulate.

Înainte de a mă alătura echipei Teva, am avut o experiență directă în gestionarea unui incident major la un centru de producție cu implicarea unor materiale periculoase. Am lucrat pentru o companie ale cărei centre de producție au manipulat mai multe elemente cancerigene, cum ar fi benzenul. Au existat preocupări legate de deversarea benzenului în mediul înconjurător și implicațiile asupra sănătății atât pentru muncitori, cât și pentru persoanele care trăiau în apropiere. Rolul meu a fost să rezolv problema deversărilor și apoi să implementez planuri pentru a distruge în siguranță restul materialelor periculoase, înainte de a lucra la un plan pe termen lung de eliminare a utilizării benzenului.

Pacienții au și ei un rol de jucat în menținerea siguranței. O parte din activitatea mea este de a mă asigura că pacienții cunosc modul în care se elimină în siguranță medicamentele, cum ar fi predarea acestora la o farmacie locală. Atunci când oamenii rețin aceste lucruri, mai degrabă decât eliminarea medicamentelor nedorite în toaletă sau aruncarea produselor injectabile la gunoi, atunci lumea lumea devine un loc mai sigur pentru oameni și planetă. 

Anul trecut am redus incidentele ecologice raportabile cu 79% la nivel global. Aceasta înseamnă cu 162 mai puține deversări față de anul precedent. A fost un rezultat excelent, dar sunt hotărâtă să mergem și mai departe. Problemele legate de mediu, sănătate și siguranță sunt esențiale; până la urmă, scopul nostru de a crea produse care îmbunătățesc și salvează vieți.

Environment, health and safety issues are critical; after all our entire purpose is to create products that improve and save lives

La primul meu loc de muncă eram cea mai tânără din departamentul meu și, de asemenea, singura femeie, care pătrundea într-o industrie dominată de bărbați la sfârșitul anilor '80. Trebuia să muncesc mai mult pentru a răspunde așteptărilor și mi-am format stilul de conducere. Nu a fost ușor, dar a fost un moment bun să îmi găsesc locul în calitate de inginer în domeniul sănătății și al siguranței, deoarece corporațiile investeau mult în controale și practici pentru a menține siguranța muncitorilor și a proteja mediul înconjurător.

Sunt mândră de faptul că am redus emisiile de gaze cu efect de seră cu 23% în ultimii 6 ani. Pentru a ne menține concentrarea în acest domeniu, am stabilit un obiectiv intermediar de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 10% până la sfârșitul anului 2020. Pornind de aici, intenționăm să stabilim obiective noi pe termen lung asociate practicilor noastre de durabilitate ecologică, ce vor include un nou obiectiv de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Îmi place să ghidez oamenii și să-i ajut să-și atingă potențialul. Recent, am participat ca voluntar într-o asociație care reunește și susține multe femei extraordinare. De asemenea, am petrecut patru ani făcând voluntariat în cadrul unui program pentru a încuraja copiii dezavantajați din oraș să rămână la școală și să avanseze la un nivel educativ mai înalt. A fost extraordinar să îi vedem cum evoluau de la elevi timizi de clasa a 9-a la studenții plini de încredere din facultate.


Aflați mai multe

  • Faceți cunoștință cu mai mulți experți ai noștri ca Ed Kinkler. Rolul lui Ed este de a se asigura că medicamentele Teva ajung în siguranță și sunt protejate pentru a nu ajunge pe mâna infractorilor.

  1. Back to contents.

    Statistică preluată de pe site-ul web Evaluare privind rezistența la medicamente antimicrobiene: https://amr-review.org/

Distribuie: