„Trebuie să mergi până la esența lucrurilor pentru a găsi simplitatea”

Faceți cunoștință cu Designerul

De la biroul ei din apropierea Parisului, Daphne Gerrits supervizează designul ambalajelor pentru produsele Teva din întreaga lume. Iar dacă vă gândiți un minut că o cutie de medicamente este doar o cutie, Daphne ar dori să vă gândiți din nou...

Ambalajul bun este extrem de important; pacienții pot interacționa cu medicamentele lor în fiecare zi, astfel încât designul este foarte important pentru ei – nu doar din punct de vedere tehnic, ci și din punct de vedere estetic. Și aici nu vorbim despre pacienți; trebuie să ne gândim la persoanele care îi îngrijesc , precum și la cadrele medicale, cum ar fi farmaciștii, asistentele și medicii.

Ambalajul înseamnă mult mai mult decât o simplă cutie. Desfășurăm multe activități de cercetare pentru a stabili necesitățile oamenilor privind ambalajul – există nevoi emoționale și nevoi raționale. Oamenii doresc să primească asigurarea că au un produs de calitate în mână și acest lucru înseamnă să îl concepem într-un mod care să inspire încredere, dar doresc și ca informațiile de pe ambalaj să fie clare. O cutie poate arăta simplu, dar poate încorpora multe detalii complexe.

Ambalajul este, în primul rând, despre siguranță. Trebuie să prezentați informațiile esențiale despre conținut, dar nu într-un mod care să aglomereze ambalajul și să-l facă greu de citit. Cele mai importante informații trebuie să fie ușor de găsit dintr-o singură privire. Trebuie să ne asigurăm că ambalajul face ca medicamentul să fie cât mai ușor de folosit pentru oricine îl utilizează.

Meet the Designer

Oamenii nu doresc să li se reamintească în mod constant că sunt bolnavi – așa că un ambalaj bun nu ar trebui să arate prea clinic. Puteți face multe lucruri mărunte – de exemplu, oamenii răspund diferit la diverse culori, așadar, dacă alegi o culoare pozitivă, poți ajuta oamenii să se simtă mai bine. În același timp, chiar dacă trebuie să arate frumos, nu poate să aibă aspect de cutie de bomboane.

Aceste principii de bază se aplică oriunde, dar când vine vorba de implementare există și alte lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare, cum ar fi legile și reglementările locale. Soluția este un design suficient de flexibil pentru a răspunde cerințelor locale, garantând în același timp faptul că păstrăm integritatea și beneficiile design-ului global.

Biroul meu este în apropiere de Paris, dar suntem cu adevărat o echipă globală și colaborăm cu succes cu persoane din multe țări. Desigur, eu petrec mult timp la telefon. Reușim să realizăm lucrurile prin colaborare, asigurându-ne că oamenii înțeleg ceea ce facem. În timp, am construit o încredere reciprocă și un mod de lucru care să producă rezultate. Este un efort de echipă real, cu colaborarea între TGO [organizația Teva de producție și lanțul de aprovizionare], persoanele din domeniul activităților de reglementare, liderii companiei, unitatea comercială, echipa responsabilă de design-ul ambalejor și multe alte persoane implicate în acest proces.

Meet the Designer

Sunt și muzician prin educație. Sunt pianistă și cânt la vioară, dar am și un doctorat în biologie moleculară și așa am ajuns în industria farmaceutică! Când eram mai tânără, nu puteam să mă gândesc la ce tip de carieră îmi doresc. Cred că, la final, trebuie să alegi ceea ce te face fericit și te motivează să mergi mai departe. De obicei, este un lucru la care te pricepi și pentru care ai o pasiune.

Îmi place locul de muncă actual, deoarece, ca și în compoziția muzicală, implică gândirea creativă pentru a identifica cele mai bune soluții. Dacă lucrați în industria farmaceutică, poate fi dificil să vă găsiți nișa dacă nu vă încadrați în domeniile obișnuite, precum cercetarea sau finanțele. Eu sunt una dintre acele persoane care nu au avut o specializare până acum.

Distribuie: