1. Grijă pentru viață
  2. Toate povestile
  3. Când bolile de inimă te obligă să-ți schimbi jobul: cinci sfaturi pentru a face tranziția mai ușoară

Bolile de inimă și locul de muncă

Getty Images / SDI Productions

La câteva luni după ce am suferit infarctul, cardiologul m-a sfătuit să-mi schimb jobul. Acesta știa că lucrez mult în fiecare zi, depășind 40 de ore pe săptămână. Eram stresată, sub presiune și puteam fi apelată la orice oră în interes de serviciu.

Nici o formă de stres nu era bună pentru sănătatea inimii mele. Medicul m-a sfătuit așadar să-mi găsesc alt job.

Îmi plăcea jobul de manager de evenimente, dar știam în același timp că avea dreptate.

Am luat decizia dificilă de a pleca de la jobul care îmi plăcea așa mult și să accept o altă poziție, inferioară, în cadrul aceleiași companii. Am schimbat departamentul și m-am angajat cu un program mai lejer, în regim de 40 de ore pe săptămână, în care nu mai eram contactată permanent la telefon mobil.

Din fericire, toată lumea de la locul de muncă a înțeles tranziția, dar aceasta nu este mereu ușoară.

Iată sfaturile mele în caz că aveți nevoie să schimbați jobul din cauza unei boli de inimă.

Ascultați de sfatul medicului

Medicul dumneavoastră știe ce e mai bine pentru sănătatea dumneavoastră și acționează în interesul dumneavoastră. Ei știu ce e mai bine pentru inima dumneavoastră. Este posibil să nu fiți mereu de acord cu sugestiile lor.

Fiți sinceri cu medicul în legătură cu ce se petrece pe plan personal și profesional așa încât să înțeleagă cum să vă ajute mai bine.

Am fost sinceră cu medicul în legătură cu jobul după ce am suferit infarctul. În opinia lui, nu era bine să mă reîntorc din cauza nivelului ridicat de stres și din cauza programului prea lung. Am luat decizia după ce am avut o discuție mai lungă cu el.

Mă bucur că am făcut acest pas și a fost o diferență ca de la cer la pământ. Nu mai eram măritată cu jobul.

Sănătatea a trecut pe primul plan, clienții mei nu mai reprezentau o prioritate în detrimentul persoanei mele.

Stresul s-a dus și mă simțeam așa bine că puteam să mă bucur de un echilibru între muncă și viața personală.

Discutați cu cei de la departamentul Resurse Umane

Mă simțeam stresată la gândul că voi anunța pe toată lumea că trebuie să renunț la job. Din fericire, compania la care lucrez a fost înțelegătoare.

Legea pentru Americanii cu Dizabilități încadrează bolile de inimă la dizabilități care reduc în mod semnificativ capacitatea unei persoane de a-și îndeplini activitățile majore, mai precis compania dumneavoastră este obligată să vă pună la dispoziție condițiile necesare nevoilor dumneavoastră, și nu vă pot da afară pe motiv de boală.

Va trebui cel mai probabil să anunțați că suferiți de această afecțiune și să discutați despre nevoile dumneavoastră cu managerul departamentului Resurse Umane. Le-am spus că medicul mi-a recomandat să schimb jobul din cauza programului solicitant și al nivelului de stres asociat, care nu erau benefice pentru inima mea.

Am fost dezamăgită că medicul meu voia să aleg o poziție inferioară dar am înțeles că trebuia să o fac pentru sănătatea mea. Tot ce voiam era să fiu iarăși sănătoasă! Îmi place foarte mult că noua mea poziție este lipsită de stres!

Fiți sinceri cu noul manager

Este important să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, vor fi zile în care nu vă veți simți prea bine sau în care veți avea de făcut vizite la spital. Este un lucru normal.

Fiți sinceri cu angajatorii dumneavoastră în legătură cu limitările pe care le aveți. Spuneți-le de ce ați schimbat jobul. Anunțați-l pe noul dumneavoastră manager că este posibil să aveți vizite medicale în timpul programului și că există perioade în care nu vă veți simți prea bine.

Această discuție nu este obligatorie sau necesară. Ar trebui să o purtați atunci când considerați că este oportun, dar este bine să vă înțelegeți înainte să absentați o zi de muncă, pentru ca managerul să știe și poziția dumneavoastră. Există șanse mai reduse să creadă că încercați să vă sustrageți de la muncă.

Am discutat cu noul meu manager la scurt timp după ce am început noul job. A apreciat faptul că i-am împărtășit aceste informații personale chiar dacă nu era obligația mea să o fac. L-a ajutat să mă înțeleagă mai bine și i-a fost mai ușor să aprobe absențele pentru vizitele medicale, înțelegând motivul.

Nu vă fie teamă să cereți ore/zile libere pentru vizitele medicale

Nu vă fie teamă să cereți ore/zile libere pentru vizitele medicale. Neglijarea sănătății prin absența de la vizitele medicale crește riscul de complicații care v-ar putea face să absentați de la lucru pentru o perioadă mai îndelungată.

Acum că managerul înțelege ce se întâmplă, veți fi surprinși de cât de înțelegători pot fi atunci când solicitați să programați o vizită medicală în timpul programului.

Încercați să programați vizitele medicale astfel încât să nu se suprapună evenimentelor de grup sau lucrărilor cu termen fix. Oferiți-vă să compensați pentru timpul pierdut muncind peste program sau în pauza de prânz. Sau renunțați la plata pentru aceste ore în care plecați pentru a compensa pentru timpul pierdut.

Faceți o prioritate din echilibrul muncă-viață personală

Nu uitați că ați schimbat jobul din motive de sănătate!

Nu luați un job cu nivel mai redus de stres și începeți imediat să solicitați ore suplimentare, nu lucrați mereu în pauza de prânz și nu rămâneți seara târziu. Aceste lucruri vă vor afecta pe termen lung.

A trebuit să-mi reamintesc să-mi iau pauza de prânz și să plec de la birou la sfârșitul orelor de lucru atunci când am trecut la noul job. Nu eram obișnuită să lucrez 40 de ore pe săptămână!

La început a fost greu dar am priceput cum stă treaba și în scurt timp a început să îmi placă!

După o perioadă este posibil să doriți să lucrați mai mult. Am început acest lucru la un an după ce am schimbat jobul. Fiți siguri că sunteți gata de acest pas. Discutați și cu medicul, apoi începeți treptat.

Sper ca aceste sfaturi să vă facă tranziția mai ușoară dacă schimbați locul de muncă din cauza bolilor de inimă. Această schimbare m-a făcut cu siguranță mai fericită.


Surse

Dacă doriți informații suplimentare despre gestionarea afecțiunii dumneavoastră, vă recomandăm să vă adresați unui profesionist din domeniul sănătății.

NPS-RO-00010

Acest articol este:

Distribuie această pagină:


Te-ar putea interesa și...

Beneficiile psihoterapiei după un infarct

Kimby Jagnandan
Alfă mai multe

6 modalități prin care am început să regândesc pozitiv după un infarct

Kimby Jagnandan
Alfă mai multe

Cum am suferit un infarct și am învățat să trăiesc din nou după acesta

Jeff Breece
Alfă mai multe