1. Grijă pentru viață
  2. Toate povestile
  3. 6 modalități prin care am început să regândesc pozitiv după un infarct

6 modalități prin care am început să regândesc pozitiv după un infarct

Getty Images / SDI Productions

Un infarct poate fi un moment covârșitor, peste care întrebi cum vei putea trece. Un infarct sever apărut în mod neașteptat la vârsta de 38 de ani a avut un efect major asupra mea.

După infarct, aș fi putut să renunț la viața de dinainte și să cad în depresie gândindu-mă că nu mai am pentru ce să trăiesc. Aș fi putut să cad pradă gândului că lumea mea s-a sfârșit acum că inima mea era bolnavă. Aș fi putut să mă conving că nu puteam face nimic căci nu puteam să-mi protejez inima.

Am decis în schimb să mă concentrez pe părțile bune ale experienței mele. Atunci când eram internată la terapie intensivă, am ales să am o abordare pozitivă asupra vieții.

Iată șase moduri prin care am început să regândesc pozitiv după infarctul pe care l-am suferit.

Am creat un blog

În perioada în care eram tratată în spital, aveam multe întrebări, știam de asemenea că alte persoane în situația mea sufereau probabil o experiență similară așa că am dorit să înregistrez ceea ce se întâmpla cu mine, pentru a ajuta pe alții.

Am decis să creez un blog pentru a-mi face povestea publică. Am sperat prin asta să inspir alte persoane să acorde o mai mare grijă organismului și sănătății și am sperat ca acesta să mă inspire și pe mine să trăiesc mai sănătos pentru a avea grijă de sănătatea inimii mele.

Dacă preferi să nu îți împărtășești povestea cu restul lumii și nu îți dorești stresul unei responsabilități, cumpără un jurnal și scrie ce dorești despre experiența ta personală.

Notarea gândurilor și sentimentelor te poate ajuta să treci peste un eveniment copleșitor precum un infarct.

Am început să urmez ședințe de terapie psihologică

Depresia este des întâlnită după un infarct, aveam complexul supraviețuitorului și mă întrebam de ce am supraviețuit având în vedere că atâți oameni au murit.

Am vorbit despre aceste lucruri cu medicul meu cardiolog la câteva luni după infarct iar acesta mi-a sugerat să merg la un psihoterapeut.

Depresia are momentele ei mai severe și mai moderate. Terapia m-a ajutat să îmi gestionez simptomele și să combat gândirea negativă.

Psihoterapeutul meu este un excelent ascultător și mă ajută să îmi pun ordine în gânduri și să îmi modific comportamentul. M-a ajutat să înțeleg că există un motiv pentru care sunt în viață și că nu ar trebui să îmi percep viața ca pe un cadou ci ar trebui să mă bucur de ea în fiecare moment. Acum posed instrumentele care mă ajută să gândesc pozitiv atunci când sunt deprimată.

Nu toată lumea are nevoie de psihoterapie dar este important să apelați la ajutor dacă suferiți de depresie.

Mă duc la terapie o dată la 3 - 4 săptămâni. Doamna psiholog este o sursă constantă de sprijin pentru a continua să gândesc pozitiv.

Am început să colecționez obiecte în formă de inimă

Când eram mică, adoram obiectele în formă de inimă. Aveam camera decorată cu asemenea perne, cuvertura de pat avea inimi, ca și tapetul de pe perete!

Această pasiune mi-a revenit după infarct. Am început să colecționez diverse obiecte în formă de inimă. Cumpăr ornamente, perne, haine (favoritele mele!), covorașe și bijuterii cu inimi.

Înconjurându-mă de acest simbol îmi reamintesc cât de norocoasă sunt că am supraviețuit. Mi s-a acordat o a doua șansă la viață și mă simt binecuvântată în fiecare zi.

M-am înconjurat de mesaje inspiraționale

Mi-am atârnat mesaje inspiraționale pe perete ca să-mi reamintesc cât de norocoasă sunt. Atunci când citesc aceste cuvinte mă ajută să trec peste momentele de depresie.

Am folosit un mesaj inspirațional până și pe post de parolă la computerul de la birou! Faptul că îl recitam la prima oră dimineața era un mod excelent de a-mi începe ziua.

Mi-am cultivat răbdarea

Medicul mi-a spus că trebuie să mă relaxez și să îndepărtez sursele de stres din viața mea, pentru sănătatea inimii mele. Pentru mine, acest lucru a însemnat să îmi cultiv răbdarea.

Nu mă mai enervez și nu mai sunt stresată atunci când sunt blocată în trafic (ceea ce se întâmplă foarte des). Mă gândesc că este posibil să existe un accident pe șosea, însemnând că ziua cuiva este mult mai proastă decât a mea. Mă consider norocoasă și spun o rugăciune.

Încerc să-mi mențin calmul la coadă la magazin. Mă gândesc că poate cineva plătește cu bonuri de masă sau cu cupoane de reducere.

Nu ai de unde să știi prin ce trec alte persoane așa că trebuie să încerci să îți păstrezi răbdarea. Îmi reamintesc că sunt binecuvântată că sunt în viață.

Schimbându-mi modul de a gândi de când am suferit infarctul m-a ajutat să-mi cultiv răbdarea. Nivelul de stres mi s-a redus considerabil.

Am ajutat pe cei din jur

M-am înrolat ca voluntar la Asociația Americană de Cardiologie. Mă bucur că pot să ajut o organizație care face atât bine celor care suferă de boli de inimă.

În fiecare an de când am făcut infarct, am făcut eforturi neobosite să colectez fonduri pentru marșul caritabil organizat de Asociație în zona unde trăiesc. Anul acesta am strâns peste 5000 de dolari de la prieteni, colegi de muncă, membri ai familiei și cunoștințe.

Lucrați ca voluntar pentru orice cauză care prezintă importanță pentru dumneavoastră. Vă veți simți bine că faceți ceva pentru comunitatea în care trăiți și vă poate ajuta să gândiți pozitiv.

Infarctul pe care l-am suferit mi-a oferit o nouă perspectivă asupra vieții. Am început să nutresc sentimente de compasiune față de oameni și sunt o persoană mai bună în general. Faptul că gândesc pozitiv mă face să mă simt extraordinar, chiar și în zilele grele.


SURSE

Dacă doriți informații suplimentare despre gestionarea afecțiunii dumneavoastră, vă recomandăm să vă adresați unui profesionist din domeniul sănătății.

NPS-RO-00005

Acest articol este:

Distribuie această pagină:


Te-ar putea interesa și...

Beneficiile psihoterapiei după un infarct

Kimby Jagnandan
Alfă mai multe

Bolile de inimă și locul de muncă

Kimby Jagnandan
Alfă mai multe

Cum am suferit un infarct și am învățat să trăiesc din nou după acesta

Jeff Breece
Alfă mai multe