3 august 2016 Inapoi
​Teva a finalizat achizitia Actavis Generics

 press_release.png

TEVA A FINALIZAT ACHIZIŢIA ACTAVIS GENERICS
Achiziţia întăreşte strategia Teva şi deschide noi posibilităţi pentru companie în domeniul medicamentelor generice şi de specialitate. Deservim 250 milioane de oameni în fiecare zi
 
Ierusalim, 2 August 2016  – Teva a finalizat achiziţia Actavis Generics, divizia de medicamente generice a companiei Allergan, au anunțat astăzi Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE şi TASE: TEVA) şi Allergan plc (NYSE: AGN).
 
"Această achiziţie strategică aduce împreună două companii puternice, lideri pe piața de medicamente generice, care se completează una pe alta, au capacități de cercetare-dezvoltare, produse strategice, portofolii, rețele operaționale si culturi complementare și o prezență semnificativă la nivel global. Noua companie Teva este mult mai competitivă si mai puternică, bine poziționată pentru a prospera pe o piață globală în evoluție, pentru a valorifica oportunitățile foarte atractive pe care le oferă piețele de medicamente generice la nivel global și din SUA, precum și pentru a livra medicamente generice de cea mai înaltă calitate la cele mai competitive prețuri, creând valoare adăugată pacienților, sistemelor de sănătate și investitorilor din întreaga lume.
 
Achiziţia Actavis Generics are loc într-un moment în care Teva este mai puternică decât oricând – atât în domeniul medicamentelor generice, cât şi  în cel al medicamentelor de specialitate," a declarat Erez Vigodman, Preşedinte şi CEO Teva. "Prin achiziţia Actavis Generics Teva devine o companie cu o fundație solidă, un profil financiar îmbunătățit în mod semnificativ, cu surse de venit mai diversificate și fluxuri de profit susținute de motoare de dezvoltare a produselor din diviziile de medicamente generice si de specialitate. Aceasta este o platformă care ne așteptăm să genereze în anii următori creșteri ale veniturilor brute și nete, precum și creșterea numerarului."
 
"Suntem încrezători că putem realiza sinergiile și creșterile proiectate prin această achiziție pentru acționarii noștri şi că vom integra rapid Actavis Generics în cadrul Teva. Mai mult decât atât, ca urmare a profilului nostru financiar consolidat în urma acestei tranzacții, vom fi mai bine poziționați pentru a beneficia de avantajele capacităților de cercetare și dezvoltare Teva  în vederea creșterii veniturilor brute și extinderii portofoliului nostru. Fluxul de numerar rezultat în urma achiziției va permite reducerea creanțelor și ne va da posibilitatea  să continuăm alocarea de capital, cu accent pe susținerea produselor strategice din divizia medicamentelor de specialitate și a portofoliului de produse, și să consolidăm profitul acționarilor”, a mai spus Erez Vigodman.
 
Prin această achiziţie, Teva dispune acum de aprox. 338 de produse înregistrate care sunt în așteptarea aprobării FDA (Food and Drug Administration) şi deţine o poziţie fruntașă cu aprox. 115 cereri de autorizare pentru medicamente noi, a căror aprobare o așteaptă în Statele Unite. În Europa, după cesionarea unor produse, Teva va avea o rețea capabilă să  lanseze peste 5.000 de produse noi în regiune. Pe piețele în creștere, care includ Asia, Africa, America de Sud, Orientul Mijlociu, Rusia și Comunitatea Statelor Independente avem la ora actuală aproximativ 600 de produse în curs de aprobare. Per ansamblu, în 2017, Teva planifică să lanseze 1.500 de medicamente generice, la nivel global.
Produsele Teva au generat economii de aproximativ 215 miliarde de dolari în ultimii zece ani pentru sistemul de sănătate din SUA. Această valoare va continua să crească  puternic ca urmare a achiziției.
 
"În acest moment Teva dispune de unele dintre cele mai bune active şi capabilităţi, precum şi de unii dintre cei mai buni oameni din industrie. Avem responsabilitatea de a transforma aceste puncte forte în rezultate semnificative pentru pacienţii, clienţii şi comunităţile deservite de noi, precum şi pentru acţionarii noștri”, a declarat Siggi Olafsson, Preşedinte şi CEO pentruGlobal Generic Medicines la Teva. „Suntem bucuroși să le urăm bun venit noilor noştri colegi talentaţi din cadrul Actavis Generics, printre care se numără mulţi oameni de ştiinţă de primă clasă şi lideri în afaceri", a mai spus Olafsson.
 
Extindere comercială la nivel global
 
Achiziţia Actavis Generics de către Teva îmbunătăţeşte oportunităţile comerciale internaţionale şi întăreşte semnificativ dimensiunea globală a platformelor sale de vânzări şi cercetare-dezvoltare. Oferind acces la cel mai mare portofoliu de produse din întreaga lume - cu peste 1.800 de medicamente și 16.000 de produse - Teva dispune acum de prezenţă comercială în peste 80 de pieţe, incluzând poziţii în top trei companii în peste 40 de pieţe cheie la nivel global.
 
Informații financiare
Teva se aşteaptă să atingă sinergii de cost şi economii din taxe de aproximativ 1,4 miliarde de dolari anual, până la finalul anului 2019, prin  unificarea portofoliilor de produse similare, eliminarea  ineficienței la nivel global și captarea economiilor.
 
Allergan a primit 33,43 miliarde de dolari în  numerar şi aproximativ 100 de milioane de  acţiuni Teva.
 
O nouă echipă cu un leadership puternic la nivel global şi angajaţi cu experienţă ridicată în toate zonele de activitate
Cele două companii se potrivesc din punct de vedere cultural şi strategic, iar Teva se concentrează pe fructificarea competenţelor şi talentelor din ambele companii. Echipa extinsă de management este compusă din lideri proveniţi atât din Teva, cat şi din Actavis. Aceasta este structurată astfel încât să fructifice talentele existente în ambele organizaţii, astfel încât noua companie să valorifice prezenţa comercială globală şi  forţa dovedită de Teva ca lider global în domeniul medicamentelor generice. Având această structură încă din Ziua 1, compania este deja poziţionată pentru a maximiza creşterile din toate zonele globale de activitate.
 
Integrare operaţională şi  promptitudine
 
De când a fost anunțat acordul de achiziţie, în iulie 2015, Teva şi Actavis Generics au lucrat cu responsabilitate la planificarea integrării celor două companii pentru a asigura deplina operaţionabilitate a noii companii rezultate după achiziţie, imediat după încheierea tranzacţiei. Ca rezultat al acestor acţiuni, Teva va începe să capitalizeze imediat beneficiile rezultate prin achiziţia Actavis Generics.
 
"Capacitatea noastră de a încheia o tranzacţie de asemenea amploare şi de a fi operaţionali din Ziua 1  este rezultatul dedicării echipelor de integrare din ambele companii. Deoarece continuitatea în afaceri a reprezentat un obiectiv primar de-a lungul întregului proces de integrare, liderii şi colegii noştri se află acum în postura de a  valorifca rapid fundaţia financiară solidă, disciplina operaţională şi producţia diversificată din cadrul companiei Teva, pentru a continua îmbunătăţirea performanţelor noastre.", a spus Richard Daniell, Teva Chief Integration Officer.
 
Despre Teva
Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE şi TASE: TEVA) este lider global în domeniul farmaceutic, care furnizează soluţii de înaltă calitate în domeniul sănătăţii, centrate pe pacient,  și utilizate zilnic de milioane de pacienţi. Cu sediul în Israel, Teva este cel mai mare producător mondial de medicamente generice, fructificându-şi portofoliul de peste 1.000 de molecule diferite pentru a produce o gamă largă de produse generice în aproape toate ariile terapeutice. În  domeniul medicamentelor de specialitate, Teva deţine o poziţie de lider pe plan mondial în tratamentele inovatoare pentru bolile sistemului nervos central, incluzând durerea, precum şi un portofoliu solid de medicamente pentru aparatul respirator. Teva integrează capabilităţile sale din zona medicamentelor generice şi din cea a medicamentelor de specialitate în cadrul diviziei sale globale de cercetare-dezvoltare pentru a crea noi modalităţi de a răspunde nevoilor pacienţilor, prin combinarea capabilităţilor de dezvoltare de medicamente cu serviciile şi tehnologia. Veniturile nete Teva în  2015 s-au ridicat la 19,7 miliarde de dolari. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.tevapharm.com.
 
 
Declaraţia Teva Safe Harbor, in conformitate cu U.S. Private Securities Litigation Reform Act din 1995:
Acest comunicat conține declarații anticipative, care se bazează pe convingerile si așteptările actuale si implica o serie de riscuri si incertitudini cunoscute si necunoscute, care ar putea determina rezultatele viitoare, performanta sau realizările noastre sa difere semnificativ de rezultate, performanța sau realizările exprimate sau sugerate de astfel de declarații anticipative. Factorii importanţi care ar putea genera sau contribui la astfel de diferenţe includ riscuri legate de: capacitatea noastră de a dezvolta şi comercializa produse farmaceutice suplimentare; concurenţa pentru produsele noastre de specialitate, în special pentru Copaxone (care se confruntă cu concurenţa alternativelor cu administrare orală şi cu cea a unei versiuni generice); capacitatea noastră de a desăvârși achiziţia diviziei globale Allergan plc de medicamente generice ("Actavis Generics") şi de transpunere în realitate a beneficiilor anticipate în urma acestei achiziţii (şi a calendarului de realizare a unor astfel de beneficii); faptul că, urmare a încheierii achiziţiei Actavis Generics, vom fi dependenţi într-o măsură mai mare ca înainte de activitatea noastră din domeniul medicamentelor generice; limitări potenţiale asupra abilităţii noastre de a ne angaja în tranzacţii suplimentare sau de a gestiona insolvenţe suplimentare ca rezultat al volumului substanţial de datorii pe care îl vom atinge pentru finanţarea achitiţiei Actavis Generics; faptul că, pentru o perioadă de timp după încheierea achiziţiei Actavis Generics, vom dispune de o masă semnificativ mai mică de bani gheaţă ca înainte, fapt care ar putea împiedica capacitatea noastră de creştere; posibilitatea apariţiei de amenzi, penalităţi şi alte sancţiuni, precum şi de alte consecinţe adverse rezultate din anchetele FCPA în desfăşurare şi din chestiuni asociate; abilitatea noastră de a ajunge la rezultatele dorite din investiţii în activitatea de producţie de medicamente de specialitate şi alte produse; abilitatea noastră de identificare şi licitare cu succes a unor ţinte potrivite de achiziţii sau a unor oportunităţi de licenţiere, sau de a încheia şi integra achiziţii; limita până la care orice fel de probleme de producţie sau de control al calităţii ne dăunează reputaţiei legate de producţia de calitate, cerând remedieri costisitoare; creşterea supravegherii guvernamentale în Statele Unite şi Europa privind acordurile noastre legate de patente; expunerea noastră la fluctuaţii şi restricţii de curs valutar, precum şi la riscurile de creditare; eficacitatea patentelor, acordurilor de confidenţialitate şi a altor măsuri luate de noi pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuală în domeniul medicamentelor de specialitate; efectele reformelor din sistemele de sănătate publică şi din zona preţurilor la medicamente, al plăţilor şi a acoperirii; concurenţa din zona produselor noastre generice, venind atât din partea altor companii farmaceutice, cât şi ca rezultat al creşterii presiunilor guvernamentale legate de preţuri; anchetele guvernamentale legate de practicile de vânzări şi de marketing, în special pentru produsele noastre farmaceutice de specialitate; efectele adverse ale instabilităţii politice sau economice, ale unor situaţii majore de ostilităţi sau ale unor acte de terorism asupra operaţiunilor noastre globale importante; întreruperi în lanţul nostru de aprovizionare-desfacere sau probleme cu sistemele IT interne sau terţe, care ne afectează negativ procesele complexe de producţie; întreruperi semnificative ale sistemelor noastre IT sau pătrunderi ilegale în sistemele noastre de securitate a datelor; concurenţa exercitată în cazul diviziilor de produse farmaceutice de către companii cu resurse şi capabilităţi mai mari ca ale noastre; impactul consolidării continue a distributorilor şi clienţilor noştri; scăderea numărului de oportunităţi de obţinere a exclusivităţi pe piaţa americană pentru produse generice noi importante; vulnerabilităţi potenţiale în Statele Unite, Europa şi pe alte pieţe în zona vânzărilor de produse generice înainte de emiterea unei rezoluţii finale privind procese legate de patente; expunerea noastră potenţială la plângeri legate de produse, care nu sunt acoperite de asigurare; orice eşec de recrutare sau reţinere de personal cheie, sau de atragere de talente operaţionale şi manageriale suplimentare; orice eşec de conformare cu raportarea complexa Medicare şi Medicaid şi plata obligațiilor; acuzaţii importante legate de active imobile, bune intenţii şi proprietate, fabrici şi echipamente; efectele intensificării procesului de maximizare profituri şi a dependenţei noastre rezultante de accesul la pieţele de capital; creşteri potenţial semnificative ale vulnerabilităţilor legate de taxe; efectul asupra cotei noastre globale efective legate de impozite la terminarea sau expirarea programelor guvernamentale sau a beneficiilor legate de impozite, sau ca urmare a unei schimbări în cadrul afacerii noastre; modificări în cadrul legilor legate de patente, care ar putea afecta negativ capacitatea noastră de a ne desfăşura producţia în cea mai eficientă manieră; riscuri de mediu; alţi factori care sunt discutaţi în cadrul Raportului nostru Anual, în Formularul 20-F, pentru anul încheiat la 31 decembrie 2015 şi în cadrul celorlalte declaraţii ale noastre depuse la SEC (U.S. Securities and Exchange Commission). Declaraţiile privind perspectivele de viitor au valabilitate doar începând cu data la care sunt realizate, iar noi nu ne asumăm nicio obligaţie de a actualiza sau revizui vreo astfel de declaraţie sau de altfel de informaţii, indiferent dacă astfel de actualizări sau revizuiri apar ca rezultat al unor informaţii noi, al unor evenimente viitoare sau al altceva.
 
________________________________________________________________
 
 
TEVA COMPLETES ACQUISITION OF ACTAVIS GENERICS
Acquisition Reinforces Teva's Strategy and Opens New Possibilities for the Company in Generics and Specialty; Serving 250 Million People, Every Day
 
Jerusalem, August 2, 2016 – Teva Pharmaceutical Industries Ltd., (NYSE and TASE: TEVA) and Allergan plc (NYSE: AGN) today announced that Teva has completed its acquisition of Allergan’s generics business (“Actavis Generics”).
 
This strategic acquisition brings together two leading generics businesses with complementary strengths, R&D capabilities, product pipelines and portfolios, geographical footprints, operational networks and cultures. The result is a stronger, more competitive Teva, well positioned to thrive in an evolving global marketplace,  to realize the opportunities the very attractive global and  U.S generics markets offer, and to deliver the highest-quality generic medicines at the most competitive prices, unlocking value to patients, healthcare systems and investors around the world.
 
“The acquisition of Actavis Generics comes at a time when Teva is stronger than ever - in both our generics and specialty businesses” said Erez Vigodman, President and CEO, Teva. “Through our acquisition of Actavis Generics, we are creating a new Teva with a strong foundation, significantly enhanced financial profile and more diversified revenue sources and profit streams backed by strong product development engines in both generics and specialty. This is a platform that is expected to generate multi-year top-line and bottom-line growth as well as significant cash flow.”
 
Mr. Vigodman continued, “We are confident that we can realize the projected synergies and accretion inherent in this acquisition for our stockholders and quickly integrate Actavis Generics into Teva. Furthermore, as a result of our strengthened financial profile following this transaction, we will be even better positioned to reap the benefits of Teva’s R&D capabilities to support top-line growth and expand our portfolio across the business. The strong, combined company cash flow will allow for rapid deleveraging and give us the ability to continue capital allocation, with a focus on bolstering our specialty pipeline and product portfolio as well as strengthening shareholder returns.”  
 
With the acquisition, Teva now has approximately 338 product registrations pending FDA approval and holds the leading position in first-to-file opportunities with approximately115 pending ANDAs in the U.S. In Europe, after divestitures; Teva will have a pipeline capable of over 5000 launches across the region. In Teva growth markets including, Asia, Africa, Latin America, Middle East, Russia and CIS, there are now approximately 600 pending product approvals. Overall, Teva is planning for 1,500 generic launches globally in 2017.
 
Teva’s products generated approximately $215 billion in savings in the last decade to the U.S. healthcare system; this number will continue to increase and even accelerate as a result of the acquisition.
 
“Teva’s now has some of the best assets, people and capabilities in the industry. We have a clear responsibility to turn those strengths into meaningful results for patients, customers and the communities we serve, as well as for our shareholders,” said Siggi Olafsson, President and CEO, Global Generic Medicines, Teva. “We are pleased to welcome our talented new colleagues from Actavis Generics, including many first-class scientists and business leaders.”
 
Increased Global Commercial Reach
 
Teva’s acquisition of Actavis Generics improves international commercial opportunities and significantly enhances the global scale of its sales and R&D platforms. Offering access to the world’s largest drug cabinet - with more than 1,800 medicines and 16,000 products - Teva now has a commercial presence across 80 markets, including a top-three leadership position in over 40 markets and global leadership in all key global markets.
 
Financial Highlights
 
Teva expects to achieve cost synergies and tax savings of approximately $1.4 billion annually by the end of 2019, by eliminating duplication and inefficiencies on a global scale and capturing economies of scale.
Allergan plc received $33.43 billion in cash and approximately 100 million Teva shares.
Strong Combined Global Leadership Team and Employees with Deep Experience across the Business
 
The two companies share a close cultural and strategic fit, and Teva is focused on leveraging both organizations’ competencies and talent. The combined company's expanded senior management team is comprised of leaders from both Teva and Actavis.  It is structured to leverage the strong talent from both organizations to ensure that the new company capitalizes on its expanded global commercial footprint and Teva's continued strength as a world leader in generics. With this structure in place beginning on Day One, the company is immediately positioned to maximize growth across all of its global businesses.  
 
Operational Integration and Readiness
 
Since the acquisition agreement was announced in July 2015, integration teams at Teva and Actavis Generics have worked diligently to plan for integration of the two companies in order to ensure that the combined company is fully operational immediately upon the closing of the transaction. As a result of these actions, Teva will begin to capitalize on the benefits offered by the acquisition of Actavis Generics starting immediately.
 
 “Our ability to close a transaction of this size successfully and be operational on ‘Day One’ is a true testament to the dedication of the integration planning teams at both companies,” said Richard Daniell, Teva Chief Integration Officer. “Because business continuity was a primary objective throughout the integration process, our leaders and colleagues are in a position to quickly build on Teva’s solid financial foundation, operational discipline and diverse product base to continue to improve our performance.”
About Teva
Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE and TASE: TEVA) is a leading global pharmaceutical company that delivers high-quality, patient-centric healthcare solutions used by millions of patients every day. Headquartered in Israel, Teva is the world’s largest generic medicines producer, leveraging its portfolio of more than 1,000 molecules to produce a wide range of generic products in nearly every therapeutic area. In specialty medicines, Teva has a world-leading position in innovative treatments for disorders of the central nervous system, including pain, as well as a strong portfolio of respiratory products. Teva integrates its generics and specialty capabilities in its global research and development division to create new ways of addressing unmet patient needs by combining drug development capabilities with devices, services and technologies. Teva's net revenues in 2015 amounted to $19.7 billion. For more information, visit www.tevapharm.com.
Teva's Safe Harbor Statement under the U. S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995:
This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our specialty products, especially Copaxone® (which faces competition from orally-administered alternatives and a generic version); our ability to consummate the acquisition of Allergan plc’s worldwide generic pharmaceuticals business (“Actavis Generics”) and to realize the anticipated benefits of such acquisition (and the timing of realizing such benefits); the fact that following the consummation of the Actavis Generics acquisition, we will be dependent to a much larger extent than previously on our generic pharmaceutical business; potential restrictions on our ability to engage in additional transactions or incur additional indebtedness as a result of the substantial amount of debt we will incur to finance the Actavis Generics acquisition; the fact that for a period of time following the consummation of the Actavis Generics acquisition, we will have significantly less cash on hand than previously, which could adversely affect our ability to grow; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from investments in our pipeline of specialty and other products; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities, or to consummate and integrate acquisitions; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2015 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission (the "SEC"). Forward-looking statements speak only as of the date on which they are made and we assume no obligation to update or revise any forward-looking statements or other information, whether as a result of new information, future events or otherwise.