19 martie 2013 Inapoi
Fabrica 84 a companiei Teva devine operationala, inainte de termenul si bugetul stabilit

Martie 2013 – Lucrarile de constructie la Fabrica 84 din cadrul Teva Tech au fost finalizata intr-un timp record – mai putin de un an – si cu un buget cu 10% mai mic decat cel planificat. Sute de loturi de produse au fost deja partial fabricate la inalte standarde de siguranta si calitate, fara a se inregistra probleme operationale semnificative.

Fabrica 84 asigura flexibilitate unica si permite tranzitia usoara in productia de produse diferite, prin ajustari simple, la costuri scazute. Fabrica este dotata cu 8 linii de productie, 16 reactoare, 8 instalatii de centrifugare, sisteme de incalzire si racire, sisteme de vacuum, de absorbtie si alte echipamente conexe. Aceasta unitate dispune, de asemenea, de dotari sigure si de calitate exceptionala precum si de un grad ridicat de automatizare.

“In acest caz, ne-am folosit in mod voit de experienta acumulata cu Fabrica 68, construita inaintea Fabricii 84”, a precizat Nathalie Cohen, Engineering & Project Manager la TAPI Israel divizia de Produse Chimice. “In baza acestei experiente, am planificat ca unitatea sa ofere solutii complete pentru toate aspectele, inclusiv in ceea ce priveste eficienta, optimizarea capacitatii de productie si costuri de instalare competitive”.

Lectiile invatate din ridicarea Fabricii 68 a permis TAPI sa evite constructia unei fabrici masive si complexe, care ar necesita supraveghere constanta. Planurile pentru Fabrica 68, dovedita a fi un succes, au fost reutilizate pentru Fabrica 84. De la constructia Fabricii 28, trecand prin cea a Fabricii 68 iar acum a Fabricii 84, costurile s-au redus constant. Obiectivul TAPI consta intr-o reducere continua a costurilor, printr-o analiza aprofundata inca din stadiul de proiect, fara a compromite standardele de calitate si siguranta.

Nathalie constata ca unul dintre elementele cheie care stau la baza succesului Fabricii 84 a fost munca de echipa: “Pe parcursul procesului, s-a produs colaborarea stransa intre “client” – oamenii de productie – si echipa de constructie. Numai acest nivel de colaborare, in care fiecare si-a asumat pe deplin angajamentul, ne-a permis atingerea obiectivelor”.