Ce ne reprezinta: traditie, leadership, experienta

Teva Pharmaceuticals este liderul mondial in productia de medicamente generice si se situeaza printre primele 15 companii farmaceutice la nivel global

Ce ne reprezinta: traditie, leadership, experienta

Teva Pharmaceuticals Industries Ltd. (NYSE: TEVA) se situeaza printre primele 15 companii farmaceutice la nivel global si este una dintre cele mai mari companii cu sediul in Israel, fiind angajata in cresterea accesului la sanatate de inalta calitate prin dezvoltarea, producerea si vanzarea de produse generice accesibile populatiei, precum si a medicamentelor specializate si inovative si a ingredientilor farmaceutici activi (API).

Teva Pharmaceuticals este liderul mondial in productia de medicamente generice, cu un portfofoliu global de peste 1.300 molecule si o prezenta in peste 60 de tari. Produsele Teva Pharmaceuticals se adreseaza unor numeroase arii terapeutice precum neurologia, oncologia, sistemul respirator dar si sanatatii femeii sau ameliorarii durerii. Eforturile noastre de cercetare si dezvoltare se axeaza pe terapii adresate sistemului nervos central (cu accent pe scleroza multipla), afectiunilor auto-imune si oncologiei.

Teva Pharmaceuticals are aproximativ 46.000 de angajati in intreaga lume si un venit net de 18.3 miliarde de dolari in 2011. Teva Pharmaceuticals se diferentiaza prin portofoliul sau echilibrat de medicamente generice, inovative si de marca, prin integrarea verticala a activitatilor sale farmaceutice, combinand prezenta locala cu orientarea si prezenta sa globala.

Nivelul inalt al operatiunilor Teva Pharmaceuticals si competenta exceptionala ne permit sa fim primii in a aduce cele mai recente dezvoltari de produse in cele mai avansate forme de prezentare, la cele mai inalte standarde de calitate si la cele mai competitive preturi.

Teva Pharmaceuticals produce 71 miliarde de tablete in fiecare an in 77 de unitati de productie din lumea intreaga. Peste 1,5 milioane de prescriptii sunt scrise in fiecare zi, doar in SUA.

Fondata in 1901, Teva Pharmaceuticals se mandreste cu o lunga traditie in leadership si cu o cultura a excelentei.

De mai bine de un un secol, Teva Pharmaceuticals isi pastreaza avantajul competitiv distinct prin:

  • Oferte de inalta calitate
  • Focus pe clienti si pacienti
  • Portofoliu echilibrat de produse (atat generice cat si inovative)
  • Integrarea activitatilor farmaceutice si a ingredientilor farmaceutici activi (API) 
  • Adaptarea operatiunilor globale la necesitatile clientilor locali
  • Prezenta internationala prin crearea unei retele de subisdiare in toata lumea

In 2010, Teva Pharmaceuticals a elaborat un plan de afaceri pentru urmatorii 5 ani avand drept scop atingerea obiectivelor stabilite pentru anul 2015.

Printre obiectivele noastre cheie se numara:

  • Sa inregistram venituri de 31 de miliarde de dolari si un venit net non-GAAP de 6,8 miliarde de dolari pana in 2015.
  • Sa ne mentinem si totodata sa ne extindem pozitia de lider pe pietele cheie de medicamente generice din lume
  • Sa dezvoltam si sa diversificam afacerea de produse inovative
  • Sa devenim un jucator important in domeniul dezvoltarii compusilor biologici

Achizitii si parteneriate recente

Strategia de achizitii si parteneriate de succes a Teva Pharmaceuticals se bazeaza pe considerente comerciale, operationale si structurale. Teva Pharmaceuticals are un portofoliu remarcabil de integrari firesti si reusite ale altor companii, dobandit printr-un set unic de reguli si standarde predefinite.

Printre cele mai recente achizitii si parteneriate ale companiei Teva Pharmaceuticals se numara:

Tayio – mai 2011: Teva Pharmaceuticals va deveni un jucator important pe piata in continua crestere a  medicamentelor generice prin achizitia Tayio, cea de-a treia companie producatoare de medicamente generice din Japonia.

Cephalon – mai 2011: Aceasta achizitie este in concordanta cu strategia pe termen lung a companiei Teva Pharmaceuticals, aceea de a-si construi afacerea cu produse inovative si marca proprie prin diversificarea si extinderea portofoliului de produse al companiei si al celor aflate in diverse stadii de dezvoltare.

Procter & Gamble (Joint Venture) – martie 2011: Parteneriatul intre Teva Pharmaceuticals si Procter & Gamble a creat o fuziune atat intre portofoliile de produse ale ambelor companii cat si a abilitatilor complementare de a accelera cresterea. Acest nou model de business combina capabilitatile P&G de constructie de brand, inovatie bazata pe raspunsul de la consumator si capacitatea de intra direct pe pietele tinta cu acoperirea mare din punct de vedere geografic a companiei Teva Pharmaceuticals, experienta acesteia in domeniul cercetarii si dezvoltarii, al reglementarii si productiei precum si a portofoliului extins de produse.

Theramex – ianuarie 2011: Achizitionarea de la Merck KGA a businessului european de sanatate a femeii a fost finalizata recent. Theramex aduce in plus o puternica imagine de brand, reputatia calitatii si un portofoliu vast in domeniul sanatatii femeii si al ginecologiei, fiind prezent in peste 50 de tari.

ratiopharm – august 2010: Prin achizitia celei de-a doua companii producatoare de medicamente generice ca dimensiune din Germania, Teva Pharmaceuticals a devenit cel mai mare producator de medicamente generice din Europa.

Taisho Pharmaceuticals Industries Ltd. (93%) – decembrie 2009: Achizitia este in concordanta cu obiectivul Teva Pharmaceuticals de a deveni furnizor de medicamente generice de inalta calitate si la preturi accesibile pe piata japoneza (a doua cea mai mare piata farmaceutica din lume).

OncoGenex Pharmaceutical, Inc. (Global License and Collaboration Agreement) – decembrie 2009: Obiectivul colaborarii este acela de a dezvolta si comercializa OGX-011/TV-1011, un tratament oncologic pentru faza a III-a a bolii.

Lonza Group Ltd. (Joint Venture) – mai 2009: Teva Pharmaceuticals si Lonza colaboreaza pentru a dezvolta, produce si comercializa un numar de medicamente generice echivalente – accesibile, eficiente si sigure – dintr-un portofoliu selectat de compusi biologici.

Barr Pharmaceuticals – iulie 2008: Achizitia a consolidat pozitia de lider a companiei Teva Pharmaceuticals pe piata medicamentelor generice din SUA dar si portofoliul companiei de produse de sanatate dedicate femeii si de servicii farmaceutice de specialitate.